Ture og foredrag - LOF Sydfyn

LOF Sydfyn

LOF - Værdi til dig og dit liv.

Vinkler på Wagners ”Ringen.” I anledning af Odense opsætningen 2017.

...

Richard Wagners ”Nibelungens Ring” er ét af musikhistoriens mest omdiskuterede værker. Dyrket som noget næsten religiøst af nogle, hadet af andre for sin germansk-nordiske overmenneskemytologi – og af andre igen betragtet som noget nær musikkens svar på en Ironman: 4 helaftensoperaer med en samlet spilletid på ca. 15 timer.

Uanset hvad er det ét af musikhistoriens på alle måder største og mest krævende værker, og en samlet opførelse af ”Ringen” er altid en bemærkelsesværdig begivenhed.

Nu binder Odense så an med opgaven, efter 2 års tilløb med koncertopførelser af de 4 operaer.

Men hvad gør det hele ud på?  I dette foredrag giver Erik H.A. Jakobsen (uddannet musikhistoriker og tidligere musikanmelder) en indføring i Wagners mytologiske univers, og fortæller om den komplekse og storslåede musik, der foregriber megen filmmusik. I det hele taget var Wagners begreb om et ”totalkunstværk” på mange måder en foregribelse af hele filmens væsen - og samtidig meget mere end dette.

Kom og hør om Wagners univers, om hans tid og senere tiders fortolkninger af de arketypiske emner og problemstillinger i ”Ringen.” Så kan du være lidt bedre klædt på, hvis du skal til Odense sidst på foråret!

Praktisk information

  • Nummer 181602 - Vinkler på Wagners ”Ringen.” I anledning af Odense opsætningen 2017.
  • Start 03.05.18 kl. 19:30-21:45
  • Underviser(e) Erik H. A. Jakobsen
  • Adresse Ørkildskolen afd. Byen, Skolegade 2, 5700 (kort)
    Aulaen
  • Lektioner 6,00
  • Priser
    Almen   DKK 75,00
Dato Tid Sted Underviser(e) Kort
03.05.2018 19:30-21:45 Ørkildskolen afd. Byen Erik H. A. Jakobsen Kort

Underviser

Erik H. A. Jakobsen